Nederland moet over 5 tot 10 jaar wereldwijd koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Dat is de uitkomst van de eerste Nationale Voedseltop in Den Haag van 26 januari. Ruim 150 invloedrijke beslissers uit de Nederlandse voedselwereld kwamen daar bijeen. Samen geven ze met het kabinet invulling aan het toekomstig voedselbeleid. Inzet is dat het voor consumenten overal makkelijk is om lekker en gezond te eten. Bestaande en nieuwe producten gaan we gezonder maken.

Duurzaam voedsel

Economische Zaken vraagt aandacht voor duurzaam (geteeld) voedsel. Dus vanaf het moment van verbouwen, oogsten, vervoeren, tot en met het moment dat producten in de supermarkt liggen.


Gezonde voeding

Volksgezondheid, Welzijn en Sport vraagt aandacht voor gezonde voeding. Dus vanaf het moment dat de consument producten kiest in de supermarkt, de bereiding en consumptie.


Jongeren en Jong Leren Eten

Kennis over gezond en duurzaam eten begint al bij de jongeren. Hiertoe is Jong leren eten is een 4-jarig programma over voedseleducatie opgezet. De missie hierbij is om kinderen alles te leren over eten. Over groenten;fruit en vlees; de Schijf van Vijf en over de herkomst en smaak van voedsel. Ze bewustmaken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes, en ze die leren maken. Daarin ondersteunt het programma ‘Jong Leren Eten’, jeugd en jongeren van 0 tot 18 jaar. Zodat iedereen bewuster kiest en eet. In én buiten school. Leren én ervaren.


Makelaars Jong Leren Eten

Provincie regiomakelaars gaan verbinding maken tussen gezonde en duurzame voeding. Zij gaan samen met de GGD, JOGG en Natuur- en Milieu educatiecentra een werkbaar en samenhangend aanbod samenstellen voor scholen. Ze kunnen daardoor het hele verhaal horen en informatie op één plek vinden.

Kijk voor actuele informatie op www.jonglereneten.nl

Vragen over Jong Leren Eten: jonglereneten@rvo.nl

Lees meer over het 4-jarig programma Jong Leren Eten over voedseleducatie.

De volledige uitkomsten van de Voedseltop zijn te vinden op www.voedselagenda.nl/voedseltop

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>